Yeni Haberler

    Güzellik Merkezi Kurdu, Markasının Değeri 18 Milyon Dolara Ulaştı

    11 Ocak 2023

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir

    13 Aralık 2022

    İş Planı Neden Önemli?

    13 Aralık 2022

    Ders 6: Hedef Tüketici

    13 Aralık 2022

    Güzellik Sektöründe Dünya Markası Olmak İçin Ağımızı Genişletiyoruz

    12 Aralık 2022

    Gastromasa Konferansı’nda Dünyaca Ünlü Yıldızlar Geçidi

    29 Kasım 2022

    Lojistikte Dijitalleşme Kaçırılmaması Gereken Bir Fırsat

    21 Kasım 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Facebook Instagram Twitter
    Franchise Market Dergisi
    Login
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
      • Vizyon & Misyon
      • Künye
      • Bayilik Veren Markalar
    • Dergimiz
      • E-Dergi
      • Dergi Abonelik Formu
      • Dağıtım Noktalarımız
    • Röportajlar

      Aracınız Emin Ellerde

      23 Ağustos 2022

      Özsüt lezzetleri BONTON ile her an her yerde

      9 Ağustos 2022

      Seramiğe hayat veren dokunuş

      27 Ekim 2020

      ‘Her çocuk bembeyaz bir sayfa’

      6 Ekim 2020

      İlhamı, Ege Denizi’nin huzur veren mavisi

      22 Eylül 2020
    • Köşe Yazıları
      • Yazarlar
      • Yazılar
    • İletişim
    Franchise Market Dergisi
    Anasayfa»Köşe Yazıları»Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir
    Köşe Yazıları

    Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir

    Mustafa BUĞDAY- Mustafa BUĞDAY13 Aralık 2022Güncelleme13 Aralık 2022Yorum yapılmamış3 dk. Okuma Süresi
    Facebook Twitter Pinterest Linkedln Tumblr E-Posta
    Paylaşın
    Facebook Twitter Linkedln Pinterest E-Posta

    Mutlu anların yemekleri daha lezzetli yaptıklarını biliyoruz

    Günümüz koşullarında çocuklarımız eskiye göre çok daha hızlı ve zahmetsiz bir şekilde yemeğe ulaşabiliyorlar. Marketlerde hatta benzin istasyonlarında bile sunulan çeşitli hazır gıdaların yanında her türlü yemeği eve sipariş edebilme kolaylığı mutfak alışkanlıklarını tamamıyla değiştirdi. Değişen yaşam tarzı karşısında sağlıklı yemeklere olan ilginin gittikçe azaldığını görmekteyiz.

    Eskiden gelecek kuşakların açlık ve susuzluk çekeceği haberleri, şehir efsanesi olarak konuşulurdu. Şu an hayatta olan genç kuşakların bir felaketle karşı karşıya kalacağı bilim adamları tarafından yüzümüze vuruluyor. Atığı ve israfı durdurmak ne ülkelerin ne de büyük şirketlerin tek başlarına yapabilecekleri bir iş değil. Hepimiz bencilliğimizi bir kenara bırakıp, artık kendi geleceğimiz için, çocuklarımızın gelecekleri için daha dikkatli davranmak ve aklımızı başımıza almak zorundayız. Biz büyükler gıda israfının önemini biliyoruz ve olabildiğince önlemeye çalışıyoruz. Bilinçli tüketmek, ziyan etmemek ve kalan yemekleri değerlendirmek için çabalıyor olabiliriz. Peki ya çocuklarımıza bunu doğru bir şekilde aktarabiliyor muyuz? Bu duyarlılığın gelecek nesillere geçmesi için doğru örnek oluşturmak zorundayız. Bunu yaparken sadece öğüt vermek yerine bir de eğlenceli hale getirebilirsek, kuşkusuz daha etkili olabiliriz. Çocukların yemekle doğru ilişki kurabilmeleri için sadece yemeğin değil, etrafındaki sohbetin, birlikteliğin de olumlu olması gerek. Mutlu anların yemekleri daha lezzetli yaptıklarını biliyoruz. Bebekler doğduklarında yaklaşık 25 bin tat alıcısıyla doğuyorlar. Yetişkin olana kadar bunun sadece üçte biri kalıyor maalesef.

    Mutfak, sıcak ocakların, kaynayan suyun, keskin bıçakların olduğu bir yer. Çocuklarımızı mutfağa sokmamak için birçok sebep var. Ancak yemek yapmak çocukların yemekle olan ilişkilerini kuvvetlendiren en önemli aktivitelerden biri olduğunu hatırlatmak isterim. Çocuklarımızın ileride gıdaya, doğaya ve denize saygı duyan bireyler olmaları için yapabileceğimiz çok şey var. Topraktan, tohumdan, doğadan giderek uzaklaştığımız modern şehir hayatında gerçek gıdadan da koptuğumuz bir gerçek. Çoğu şehirli çocuk bugün yediği sebze ve meyvenin bile nasıl yetiştiğini bilmiyor. Bugün ne yazık ki bir çocuk patatesin patates kızartması şeklinde yetiştiğini sanıyor. Kerevizin neye benzediğini ya da domatesin ketçap dışında ne işe yaradığını bilmiyor. Yediği pizzanın üzerindeki mantarın ormanda yetiştiğini görmemiş, yediği yumurtanın nereden geldiğinden habersiz bir sürü çocuk var. Öncelikle bugünlerde anne-baba olarak en çok şikayet ettiğimiz konu olan teknoloji bağımlılığına çok dikkat etmek zorundayız. Çocuklar henüz küçükken kontrolü nispeten kolay olan teknoloji bağımlılığı, yaşları büyüdükçe giderek hayatı zorlaştırıyor. Kafasını bilgisayardan kaldıramayan gençler, sanal ortamda yaşanan hayatlar, gece geç saatlere kadar oynanan oyunlar. Dürüst olmak gerekirse, şikayet ediyoruz ama işimize geldiğinde de bakıcı oyalayıcı niyetine kullanıyoruz bilgisayarı, tableti, telefonu. Bu konuda bir hayli tutarsız, çaresiz ve şaşkınız aslında. Okullarda ise tablet defterin yerine geçmiş durumda. Eski devir yok artık, devir teknoloji devri ve çocuklarımız hızla bilgiye ulaşıyor. Çocuğumuz ile karşılaştığımız problemlerin çözümünde gelenekçi değil yenilikçi olacağız. Zaman içinde unutulup kaybolmaya yüz tutan eski gelenek ve göreneklerimizle birlikte bunların ayrılmaz bir parçası olan yemek tariflerimizi ve alışkanlıklarımızı, gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Gelecekte toprağımıza, ata tohumlarımıza, gerçek gıdaya ve üreticisine saygı duyan ve sahip çıkacak olan çocuklarımızın yemekle doğru ilişki kurmalarını sağlamak zorundayız.

    aile yemeği mutlu çocuk yetiştirmek
    Paylaşın Facebook Twitter Pinterest Linkedln Tumblr E-Posta
    Mustafa BUĞDAY
    Mustafa BUĞDAY

    İlginizi Çekebilir

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Marka, Kriz ve Kotler

    13 Aralık 2022

    İş Planı Neden Önemli?

    13 Aralık 2022

    Bir cevap bırakın yanıtı iptal et

    Reklam

    Son Yazılar

    Güzellik Merkezi Kurdu, Markasının Değeri 18 Milyon Dolara Ulaştı

    11 Ocak 2023

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Marka, Kriz ve Kotler

    13 Aralık 2022

    Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir

    13 Aralık 2022
    • Facebook
    • Instagram
    • Twitter
    E-Dergi
    E-Dergi

    Franchise Market Dergisi 21. Sayı

    Franchise Market Türkiye12 Aralık 20220

    Franchise Market Dergisi 20. Sayı

    9 Eylül 2022

    Franchise Market Dergisi 19. Sayı

    5 Mayıs 2022

    Franchise Market Dergisi 18. Sayı

    19 Şubat 2022
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Franchise Market Türkiye; üç ayda bir basılarak kitabevlerinden sanayi odalarına, beş yıldızlı otellerden havalimanlarına kadar birçok noktaya ulaşıyor.

    E-Posta:[email protected]
    Telefon: 0 232 502 3313

    Facebook Twitter Instagram
    Franchise Haberleri

    Güzellik Merkezi Kurdu, Markasının Değeri 18 Milyon Dolara Ulaştı

    11 Ocak 2023

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Güzellik Sektöründe Dünya Markası Olmak İçin Ağımızı Genişletiyoruz

    12 Aralık 2022
    Etiketler
    bayilik veren markalar (19) covid-19 (32) e-ticaret (33) franchise (133) franchise veren markalar (22) franchising (29) gıda (19) kahve (29) marka (63) marka portresi (62) milliyet (36) pandemi (73) pazarlama (25) Selen Deniz (70) sosyal medya (19) teknoloji (25) türkiye (19) yatırım (38)
    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Franchise Market Türkiye

    Bulmak istediğiniz içerikle ilgili birkaç kelime yazın.

    Oturum Açın veya Kayıt Olun

    Tekrar hoş geldiniz

    Hesabınıza giriş yapınız

    Şifrenizi mi unuttunuz?