Yeni Haberler

    Güzellik Merkezi Kurdu, Markasının Değeri 18 Milyon Dolara Ulaştı

    11 Ocak 2023

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir

    13 Aralık 2022

    İş Planı Neden Önemli?

    13 Aralık 2022

    Ders 6: Hedef Tüketici

    13 Aralık 2022

    Güzellik Sektöründe Dünya Markası Olmak İçin Ağımızı Genişletiyoruz

    12 Aralık 2022

    Gastromasa Konferansı’nda Dünyaca Ünlü Yıldızlar Geçidi

    29 Kasım 2022

    Lojistikte Dijitalleşme Kaçırılmaması Gereken Bir Fırsat

    21 Kasım 2022
    Facebook Twitter Instagram
    Facebook Instagram Twitter
    Franchise Market Dergisi
    Login
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
      • Vizyon & Misyon
      • Künye
      • Bayilik Veren Markalar
    • Dergimiz
      • E-Dergi
      • Dergi Abonelik Formu
      • Dağıtım Noktalarımız
    • Röportajlar

      Aracınız Emin Ellerde

      23 Ağustos 2022

      Özsüt lezzetleri BONTON ile her an her yerde

      9 Ağustos 2022

      Seramiğe hayat veren dokunuş

      27 Ekim 2020

      ‘Her çocuk bembeyaz bir sayfa’

      6 Ekim 2020

      İlhamı, Ege Denizi’nin huzur veren mavisi

      22 Eylül 2020
    • Köşe Yazıları
      • Yazarlar
      • Yazılar
    • İletişim
    Franchise Market Dergisi
    Anasayfa»Röportajlar»Kendimi bildim bileli pasta yapıyorum
    Röportajlar

    Kendimi bildim bileli pasta yapıyorum

    Franchise Market Türkiye- Franchise Market Türkiye8 Eylül 2020Yorum yapılmamış5 dk. Okuma Süresi
    Facebook Twitter Pinterest Linkedln Tumblr E-Posta
    Paylaşın
    Facebook Twitter Linkedln Pinterest E-Posta

    Hobi olarak yaptığı pastacılığı yakın çevresinden gelen siparişlerle geliştiren, ardından da Atölye Mis’i kuran Cansu Kırcı, “Ev tadında ve titizliğinde hazırladığım ürünlerle ilgili her ayrıntıyı paylaşıyorum. Gıda sektöründe güven duygusunu pekiştirmek başarı için çok önemli” dedi

    Küçükken annesiyle mutfakta vakit geçirmekten çok keyfi aldığını ve ortaokuldayken hazır içerikler yerine kendi pasta tarfilerini oluşturmaya basladığını anlatan Cansu Kırcı, kısa süreli özel sektör macerasının ardından Atölye Mis’i kurdu. Kendi merakı ve çevresindekilerin desteğiyle bu günlere geldiğini dile getiren Kırcı, eğitim almayı ve markasını büyütmeyi hedefliyor.
    Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
    Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunuyum. dört yıl kadar özel sektörde çalıştım. Oğlumun doğumundan sonra iş hayatına geri dönmedim ve Atölye Mis üzerine yoğunlaştım. Şu an ki hedefim Atölye Mis’i yeni teknikler ve tasarımlar ile daha ileriye taşımak.

    Detayları konuşmadan önce biraz da işin arka planından bahsedelim. Pastacılık ile ilgili bir eğitim aldınız mı, bu merak nereden geliyor?
    Bu merak aslında çok eski zamanlara dayanıyor. Kendimi bildim bileli mutfaktayım. Annem de mutfakla çok ilgilidir. Küçükken sürekli birlikte yemek programları seyrederdik ve tarifleri not ederdik. Gazetelerin verdiği tarif dergilerini bulabilmek için yaşadığımız yerde gezmedik bayi bırakmazdım. Böyle böyle mutfak sevgisi benim de içime işledi. Daha ortaokulda iken hazır pasta keklerini lezzetsiz bulup kendim pandispanya yapmaya başladım. O gün bugündür pasta yapıyorum diyebilirim.
    Bu işe de yakın çevremin özel günlerinde pasta yaparak aslında hobi olarak başladım. Yaptığım pastalarımın fotoğraflarını paylaştıkça beğeniler aldım ve siparişler gelmeye başladı. Ben de Atölye Mis’i kurdum. Ürünlerimi oradan insanların beğenisine sunmaya başladım.
    Pastacılık ile ilgili herhangi bir eğitimim yok. Bu zamana kadar herhangi bir pastacılık kursuna da katılmadım. Ortaya çıkarmış olduğum ürünleri ve tarifleri tamamen kendi araştırmalarım sonucunda elde ediyorum. Özellikle pastacılık ile ilgili çok kaynak okuyorum, çok araştırıyorum ve uyguluyorum. Hayatım bunun üzerine kurulu diyebilirim. Ama eğitim almayı, kendimi ve dolayısıyla Atölye Mis’i daha ilerilere taşımayı çok istiyorum.

    Kendimi bildim bileli pasta yapıyorum

     

    Ev yapımı ürünlerde güven ilişkisi çok önemli. Siz müşterilerinize bu güveni hissettirmek için neler yapıyorsunuz?
    Evet, ev yapımı ürünlerde de pastaneden alınan ürünlerde olduğu gibi güven ilişkisi çok önemli. Dışarıdan alınan bir ürünün de arka planda ne aşamalardan geçtiği ve ne gibi tedbirler alındığı bilinmiyor ne yazık ki. Atölye Mis’in müşteri kitlesi tanıdıklar vasıtasıyla, zaten yapmış olduğum işin ne kadar titizlikle yapıldığını bilen kişilerin çevrelerine bunu aktarmasıyla oluştu ve böylelikle genişledi. Bu nedenle güven problemi hiç yaşamadık şimdiye kadar. Hiç tanımayan, daha önce yapmış olduğum ürünlerin tadına bakmayan kişiler de arayıp gönül rahatlığıyla siparişlerini veriyorlar çünkü onlara yaptığım işi ne şekilde yaptığım ne tür malzemeler kullandığım konusunda detaylı bilgilendiriyorum. Önceliğim her zaman müşterinin beklentilerinin karşılanması ve memnun olması. Almış olduğum geri dönüşler de doğru yolda ilerlediğimi gösteriyor bana. Yıllardır doğum günü pastalarını bana emanet ediyor birçok müşterim. Bu da Atölye Mis’i ne kadar sevdiklerinin ve ona ne kadar güvendiklerinin bir göstergesi bence. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde alınması gereken tüm önlemler alınarak, gerekli dezenfekte işlemleri yapılarak müşterilerimize siparişleri titizlikle teslim ediliyor.

    Sipariş süreciniz nasıl işliyor? Yapmış olduğunuz ürünlerde herhangi bir katkı malzemesi kullanılıyor mu?
    Müşterilerim genellikle telefon yoluyla veya Instagram üzerinden mesaj yoluyla ulaşıyorlar bana. Vermiş oldukları pasta siparişlerinde pastanın kekinin, kremasının, kaplamasının ve süslemesinin ne şekilde olmasını istiyorlarsa onlar hakkında konuşuyoruz ve karar veriyoruz. Kararsız olan müşterilerim için benim yönlendirme yaptığım da çok oluyor.  Sipariş öncesi her malzeme o sipariş için özel olarak hazırlanıyor. Kekler, kremalar taze olarak pişiriliyor. Eğer meyveli bir pasta ise taze meyveler; çikolatalı bir pasta ise çikolata türevi maddeler değil gerçek ve kaliteli çikolatalar kullanılıyor ve sipariş hazırlanıyor. Piyasada pastacılık sektöründe kullanılan çok farklı katkı maddeleri, tatlandırıcılar ve hazır karışımlar (kek, krema, makaron vs.) mevcut. Ancak bunların hiçbirine Atölye Mis’te yer yok. Bu nedenle müşterilerime ürünlerimi sunarken bunu gönül rahatlığıyla yapabiliyorum. Onlar da bunu hissediyorlar.

    Siparişlerinizin teslimatı ne şekilde gerçekleşiyor?
    Manisa’da ikamet ettiğim için Manisa içi siparişlerde genellikle müşterilerim kendileri teslim alıyorlar. Eğer teslim almaları mümkün değilse teslimatını kendim gerçekleştirdiğim durumlar da oluyor.İzmir’den sipariş aldığımda ise müşterilerime teslimat ücreti ile birlikte fiyat veriyorum ve teslimatlarımı hafta içi 18.00’den sonra veya hafta sonu istenen saatte gerçekleştirebiliyorum.

    Pastanın yeri ayrı

    Sadece pasta değil, cupcake ve kurabiyeleriniz de var. Yaparken en çok keyif aldığınız ürününüz hangisi?
    Asıl ürünü pasta gibi gözükse de aslında çok fazla ürün çeşitliliği var Atölye Mis’te. Cupcake, browni, kurabiye, tart, ekler çeşitleri ve hatta ekşi mayalı ekmekler. Hepsini yapması ayrı ayrı zevkli benim için ama pastanın yeri her zaman ayrı. En çok emek harcadığım da o, en çok yapmayı sevdiğim de. Müşterilerin belirli talepleri olsa da neticede pastayı yapanın dokunuşlarıyla tamamlanıyor bir pasta. Sanırım bu yüzden en çok pasta yapmayı seviyorum. Ekşi mayalı ekmek ise bu pandemi döneminde ürünlerim arasına girdi. Uzun zamandır kendi mutfağımda da ekşi mayalı ekmek yapıp tüketiyorum zaten. Bu lezzeti müşterilerimin de tatmasını istedim. Ekşi mayalı ekmek yaparken de katkısız ve organik unlar kullanılıyorum.

    Atölye hayali

    Bir atölye veya kafe açma hayaliniz var mı?
    Tabi ki işlerimi daha ileri boyutlara taşımak adına bu yönde hayallerim var. Bu işlerle ilgilenen kimin yok ki… Ben de neden olmasın diyorum kendime ve adımlarımı bu yönde atıyorum. Kafe olarak değil de çalışmalarımı ve günü geldiğinde kurslarımı sürdürebileceğim bir atölye hayalim var.

    Cansu Kırcı marka portresi milliyet mis atölye Selen Deniz
    Paylaşın Facebook Twitter Pinterest Linkedln Tumblr E-Posta
    Avatar
    Franchise Market Türkiye
    • Website

    İlginizi Çekebilir

    Aracınız Emin Ellerde

    23 Ağustos 2022

    Lezzet yolculuğunda yıl sonu hedefi 100 şube

    16 Ağustos 2022

    Özsüt lezzetleri BONTON ile her an her yerde

    9 Ağustos 2022

    Bu içeriğe yorum yapamazsınız.

    Reklam

    Son Yazılar

    Güzellik Merkezi Kurdu, Markasının Değeri 18 Milyon Dolara Ulaştı

    11 Ocak 2023

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Marka, Kriz ve Kotler

    13 Aralık 2022

    Sabırlı Aileler Merhametli Çocuklar Yetiştirir

    13 Aralık 2022
    • Facebook
    • Instagram
    • Twitter
    E-Dergi
    E-Dergi

    Franchise Market Dergisi 21. Sayı

    Franchise Market Türkiye12 Aralık 20220

    Franchise Market Dergisi 20. Sayı

    9 Eylül 2022

    Franchise Market Dergisi 19. Sayı

    5 Mayıs 2022

    Franchise Market Dergisi 18. Sayı

    19 Şubat 2022
    Hakkımızda
    Hakkımızda

    Franchise Market Türkiye; üç ayda bir basılarak kitabevlerinden sanayi odalarına, beş yıldızlı otellerden havalimanlarına kadar birçok noktaya ulaşıyor.

    E-Posta:[email protected]
    Telefon: 0 232 502 3313

    Facebook Twitter Instagram
    Franchise Haberleri

    Güzellik Merkezi Kurdu, Markasının Değeri 18 Milyon Dolara Ulaştı

    11 Ocak 2023

    Sürdürülebilir Yenilik

    13 Aralık 2022

    Güzellik Sektöründe Dünya Markası Olmak İçin Ağımızı Genişletiyoruz

    12 Aralık 2022
    Etiketler
    bayilik veren markalar (19) covid-19 (32) e-ticaret (33) franchise (133) franchise veren markalar (22) franchising (29) gıda (19) kahve (29) marka (63) marka portresi (62) milliyet (36) pandemi (73) pazarlama (25) Selen Deniz (70) sosyal medya (19) teknoloji (25) türkiye (19) yatırım (38)
    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Franchise Market Türkiye

    Bulmak istediğiniz içerikle ilgili birkaç kelime yazın.

    Oturum Açın veya Kayıt Olun

    Tekrar hoş geldiniz

    Hesabınıza giriş yapınız

    Şifrenizi mi unuttunuz?